Claus per a trobar els llogaters ideals

19 de Agosto de 2022 Cristina Lleixà



Com trobar els llogaters perfectes?


Ha arribat el moment, per fi has pres la decisió de llogar el teu pis, però els dubtes t'assalten i segur que molts estan relacionats amb els llogaters. Et preocupa que no tinguin cura de la vivenda o que no et paguin el lloguer quan correspon. No et preocupis, ets al lloc adequat, et donarem les claus i t'ajudarem per trobar l'inquilí perfecte.



Som conscients que trobar l'inquilí adequat és una tasca complicada, però no és impossible. El que un propietari espera dels seus futurs llogaters és que tinguin cura del pis com si fos seu i, per descomptat, compleixin els pagaments del lloguer. Sabem que hi ha gent disposada a comprometre's i assumir aquestes responsabilitats, però cal saber identificar-la i trobar-la. A Fimar comptem amb una comercial especialitzada en lloguers, l'Íngrid, que s'encarrega de seleccionar curosament els perfils dels interessats que truquen al veure l'anunci de l'immoble en lloguer. Com a professionals de la gestió immobiliària, no permetem que qualsevol persona entri a visitar casa teva. Per tant, el primer pas és filtrar les persones per a poder realitzar les visites. I ara, de cara a l'arrendetari, quins consells us podem donar?


  • Consells per trobar l'inquilí perfecte


A Fimar volem ajudar-te a que llogar el teu habitatge sigui un procés sense complicacions i en què tot surti bé, per això hem recopilat una sèrie de consells amb què aconseguir l'inquilí perfecte per al teu habitatge de lloguer. Pren-ne nota.


Quin tipus de persona vols que visqui al teu pis?

Definir el públic al qual vols dirigir-te és fonamental per trobar l'inquilí ideal. Primer has d'establir quines són les qualitats de les persones que fan que sigui l'elecció correcta, per exemple, vols que els llogaters siguin una família amb fills i que els pares tinguin feina i solvència per pagar el lloguer.

Un cop definit això, has d'estudiar si l'habitatge està preparat per acollir aquest tipus de família i si compta amb totes les comoditats. Per exemple, cal tenir en compte el nombre d'habitacions de la casa, la seva situació pel que fa a escoles i l'amplitud del pis perquè puguin estar tots còmodes. Això és només un exemple, els factors canviaran si el que vols és llogar-ho a una parella jove o a una sola persona.


Prepara l'anunci del lloguer tenint en compte el teu públic

Ja tens decidit el públic a qui t'adreçaràs, l'anunci del pis de lloguer s'hi ha d'adreçar. Cal destacar les qualitats que són primordials per a aquest públic: nombre d'habitacions, espai disponible a la casa, nombre de banys, comunicació i serveis del barri, etc.

I no només es tracta de redactar un bon anunci, incloure-hi imatges d'alta resolució i vídeos també és fonamental perquè l'oferta de lloguer arribi a les persones que vols.


Solvència i estabilitat, dos requisits essencials

Ja teniu el vostre públic objectiu, heu posat l'anunci i heu començat a rebre missatges de persones interessades. A partir d'aquí, començaran les visites a l'habitatge, és aleshores quan els podràs conèixer en persona i podràs parlar amb ells.

En aquestes converses és important que surti el tema de la solvència econòmica, per això pots sol·licitar el contracte laboral, les últimes nòmines, la vida laboral o el DNI. D'aquesta manera podreu conèixer el vostre nivell d'ingressos i l'estabilitat econòmica que teniu. El més recomanable és que la renda no superi el 40% dels ingressos familiars.



Sol·licitar garanties complementàries

Pot ser que es doni el cas que el possible arrendatari no pugui demostrar la solvència a través de la nòmina o el contracte laboral, per això molts arrendadors sol·liciten, a més del mes de fiança, una garantia addicional corresponent a un altre mes de lloguer. Aquesta garantia addicional pot ser sol·licitar que el llogater sigui avalat per una tercera persona, com un familiar. A aquest avalador se li demana la mateixa informació que se li demanarà a l'inquilí, com les nòmines o el contracte laboral.

Recorda que a la Llei d'arrendaments urbans s'estableix l'obligatorietat del pagament d'una fiança i que aquesta s'ha de dipositar a l'organisme corresponent. Aquesta fiança es pot fer servir per reparar l'habitatge si pateix danys al llarg del temps que duri el contracte.

Si vols més informació sobre la fiança, al nostre bloc tenim un article molt complet amb tot el que has de saber sobre la fiança com a propietari.


Converses i possibles referències

Per descomptat, la capacitat de poder pagar el lloguer no garanteix el compliment d'aquesta obligació, per això són tan importants les converses amb ells. Podràs conèixer-los millor, saber com són i veure'n la predisposició a assumir la responsabilitat d'un contracte de lloguer.

A més d'això, i per estar més segur que feu l'elecció correcta, podeu demanar al possible llogater que us doni referències d'altres pisos de lloguer on ha estat. Gràcies a això parlaràs amb antics arrendadors d'aquella persona que assegurin que compleixen el pagament.


No us refieu d'una persona massa perfecta

Al sector del lloguer també hi ha estafadors, persones que ens diuen tot el que volem sentir: guanyen molts diners, són nets, educats, respectuosos amb els veïns, no fan festes, etc. Per desgràcia, no ens hem de refiar d'ells, tanta perfecció pot ser sospitosa.


Contractar una assegurança de lloguer

No hi ha una fórmula infal·lible que ens ajudi a trobar l'inquilí ideal del nostre pis de lloguer, per això una bona recomanació és comptar amb una assegurança d'impagament de lloguer. Aquestes assegurances inclouen un scoring d'inquilins i que l'inquilí potencial sigui “apte” és la primera barrera per poder optar a l'immoble. Si l'inquilí deixa de pagar la renda i inclou les responsabilitats signades al contracte, aquestes assegurances solen cobrir fins a 12 mesos de la renda. La nostra mediadora d'assegurances de Fimar, l'Anna, us pot assessorar sense compromís.

Si no coneixes bé com funcionen, pots contactar amb ella sense cap mena de preocupació. 


Comptar amb l'ajuda de professionals

Si de manera particular no et veus capaç de fer aquesta tasca, optar per professionals pot ser una bona decisió. Els gestors professionals de lloguer s'encarreguen de tot, fins i tot de trobar el llogater perfecte per al teu habitatge. Estudiaran la seva solvència, els coneixeran i, gràcies a la seva àmplia experiència a l'àmbit immobiliari, detectaran possibles estafadors.

Si encara dubtes de llogar el teu pis de forma particular o amb un gestor, al nostre bloc te'n parlem i t'expliquem els avantatges i els desavantatges.


Porta una correcta gestió del lloguer

Trobar l'inquilí perfecte és un gran pas, però després és important portar una bona gestió de la propietat perquè no hi hagi ensurts. Com ho pots fer? A Fimar comptem amb un programari de gestió de lloguers amb què t'ajudem a aconseguir-ho.

En un sol lloc tindràs totes les eines necessàries per gestionar el lloguer dels teus immobles. Està pensada tant per a particulars com per a gestors de lloguers professionals, amb Fimar l'eficiència està assegurada. Els propietaris, gestors i llogaters tindran la tranquil·litat que tot està sota control. Posa't en contacte amb nosaltres via correu electrònic a [email protected] o trucant al 93 750 23 53 i comença a provar-ho per alliberar-te de les preocupacions de la gestió.